Om oss

MusikThalia

 Föreställningar och konserter

OM MUSIKTHALIA


Britta Blavier, mezzosopran / alt

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, sångsolistlinjen m.m,  studier i Siena, Italien. Har sjungit på Folkoperan, Drottningholms Slottsteater m.fl. scener. Några roller: Häxan i "Hans och Greta",  Flora i "Mediet",

Manja i "Grevinnan Mariza", Franciska Cagliari i "Wienerblut", Fricka i "Valkyrian".

Britta gör egna musikdramatiska produktioner med sin grupp MusikThalia med stöd av bl.a. Konstnärsnämnden,

och har turnerat med dem i flera Länsmusikstiftelsers regi.

Altsolist till orkester i ”Messias” (Händel), ”Juloratoriet” (Bach), ”Gloria” (Vivaldi), ”Requiem” (Mozart) m.m.

Inspelningar för SVT och Sveriges Radio, sång och recitation.

Britta har en innehållsrik konsertverksamhet med romanser, visor, musikal, operett och opera.


Torbjörn Pettersson, baryton

är född i Karlstad och har en lång bana inom musik och teater. Utbildad vid Musikhögskolorna i Ingesund och Stockholm samt Operahögskolan i Stockholm.

Bland rollerna kan nämnas: Erik i Värmlänningarna, Dahlgren (Ransäter-Los Angeles), Guglielmo i Cosi fan Tutte, Mozart (Kgl Operan), Papageno i Trollflöjten, Mozart (Folkoperan), Lefevre i Fantomen på Operan, Lloyd Webber (Oskars),

Tassilo i Grevinnan Mariza, Kálmán  (Stockholms Operettensemble) samt Mercurius i Proserpin, Kraus (Drottningholms Slottsteater). Han har medverkat i ett 80-tal olika uppsättningar av opera, operett och musikal.

Sedan 2001 finns han med i "Kultur i vårdens" utbud av artister i Stockholms Läns Landsting.

Torbjörn har en omfattande konsertverksamhet runt om i Sverige och utomlands.


Gustav Asplund, pianist

Studier i piano och musikteori för Martha och Albert Mayer-Reinach i Örebro, sedan vid musikhögskolan för Olof Wibergh, Åke Udden och Lars-Erik Larsson, ett år i Wien för Bruno Seidlhofer och Hanns Jelinek. Kurser i dirigering för bl.a. Eric Ericson, Wojciech Rajski och H Robert Reynolds. Gustav Asplund har uppträtt som solopianist, kammarmusiker och ackompanjatör i äldre och nyare musik. Han har dirigerat kammaroperor och många konserter med orkesterföreningar i stockholmstrakten. Han har komponerat sånger, pianostycken och kammarmusik och arbetat som arrangör och textöversättare. Från 1975 till 2000 var han repetitör vid Kungl Operan (kortare uppdrag vid Norrlandsoperan, Drottningholmsteatern, Göteborgsoperan, Sveriges musikradio och Hamburgische Oper) och är intimt förtrogen med repertoaren från Mozart till Strauss samt med många verk från barocken och 1900-talet.


Jan-Erik Sandvik, pianist

utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Har sedan arbetat vid de flesta teatrar i Sverige som repetitör och pianist. Numera ackompanjerar han sångare och instrumentalister i många olika genrer.


Björn Sjögren, ornitolog, baryton och regissör.

Arbetar aktivt som ornitolog för Naturskyddsföreningen, för olika länsstyrelser och kommuner m.fl. med fågelinventering m.m. Björn har lett otaliga fågelexkursioner i olika sammanhang, och har en genuin kunskap om natur och fåglar.

Examen vid Operastudio 67, Operahögskolan i Stockholm och Mozarteum i Salzburg.

Solist vid Stockholms Musikdramatiska Ensemble, Stockholms Operettensemble, Kungliga Dramatiska Teatern, Folkoperan, Berns, Norrlandsoperan m.fl. Utlandsturnéer till bl.a. Portugal och USA. Under senare år alltmer anlitad som regissör för opera, musikteater, bygdespel och revyer. Han har haft stor framgång som Bellmantolkare i duon ” Bellman con grandezza ”. Regisserade Verdis opera Othello, som spelades hösten 2016 i Stockholm. Regisserade uppsättningen

av Wermlänningarne på Skansen.


Tobias Eriksson, gitarr

Utbildad i klassisk gitarr på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1993-1997.

Tobias har medverkat vid många konserter i olika sammanhang, bl.a. vid Kunglig invigning på Skokloster slott

som visades i TV. Han har också medverkat vid CD-inspelningar, som solist och tillsammans med sång.

Tobias är en flitigt anlitad och uppskattad gitarrist.


Erik Ström, baryton

har efter sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, kontinuerligt varit verksam som sångare

främst inom de musikdramatiska genrerna som operett, musical och opera.

Han har också lång erfarenhet inom kyrkomusik och är aktiv som underhållare med visor och populärmusik.


Gabriel Suovanen, baryton

är en internationellt efterfrågad operasångare och solist som framträtt på många av de stora internationella opera- och konsertscenerna. Vid Nationaloperan i Helsingfors har han gjort uppmärksammade gestaltningar av Guglielmo i Mozarts Così fan tutte och Marcello i Puccinis La bohème. Han har även gästspelat på Liceu-operan i Barcelona, Théâtre Royal de la Monnaie i Bryssel och Oslooperan.
På Kungliga Operan i Stockholm har han kunnat ses i titelrollen i Alban Bergs Wozzeck, Gunther i Wagners Ragnarök, Silvio i Leoncavallos Pajazzo och Schaunard i Puccinis La bohème. Han har även gästat Drottningholmsoperan och på Göteborgsoperan gjorde han rollen som Eugen Onegin i Tjajkovskijs opera. Suovanen gästar sedan flera år regelbundet Komische Oper i Berlin, där han framträtt i roller som Papageno, Don Giovanni och Eugen Onegin. Vid festspelen i Savonlinna har han bland annat gjort Ping i Puccinis Turandot. 
De senaste säsongerna har man åter kunnat höra Gabriel Suovanen på Kungliga Operan i Stockholm. Dels i Staffan Valdemar Holms uppmärksammade uppsättning av Wagners Tannhäuser, dels i Puccinis La Bohème och Benjamin Brittens Peter Grimes. 


Kontakt


info@musikthalia.se


© Copyright. All Rights Reserved.